Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka jogurtowa z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt 400 ml
truskawki świeże 30 dag
sok pomarańczowy 5 łyżek
skórka z cytryny
serek waniliowy 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka jogurtowa z truskawkami

Truskawki pokroić, jogurt ubić trzepaczką z sokiem pomarańczowym, skórką z cytryny i wymieszać z truskawkami. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzać na małym ogniu, połączyć z jogurtem. Cztery salaterki opłukać zimną wodą i wlać galaretkę. Odstawić do zastygnięcia. Udekorować serkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak