Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z jajem i serem topionym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 0,5 l
serek topiony ziołowy 2 trójkąciki
kukurydza konser. 6 łyżek
papryka czerwona 1/2 strąka
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z jajem i serem topionym

Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i kroimy na kawałki.
Serek topiony tniemy w plastry, paprykę w paski.
Do dwóch jednakowej wielkości foremek (tu po lodach 900ml) wkładamy jajka, kukurydze , plastry papryki, a na wierzch plastry serka.
Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości wody, dodajemy do bulionu i gotujemy.
Studzimy i zalewamy warzywa.
Odstawiamy do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.02.2014 22:25
bardzo apetycznie wygląda taka galareta
Ewelina38 21.11.2013 09:20
pyszna drobiowa galareta i przyznam, że pierwszy raz spotykam się z dodatkiem serka topionego - świetny pomysł :)
Motorek 27.09.2013 09:39
bardzo smaczne
Grażyna13 05.06.2013 11:24
Fajny pomysł z tym serkiem :)
olkaaa 17.05.2013 07:30
już dawno nie robiłam
edyta44 15.10.2012 20:42
fajne
Wacław 09.10.2012 10:43
pyszne danie !
caralajna 07.07.2012 04:41
bardzo interesujące, z serkiem nie próbowałam
Dorian 14.05.2012 07:36
fajne polaczenie
Magdalena1110 31.10.2011 20:00
fajny pomysł
anemon 31.10.2011 19:06
Ciekawy pomysł.
ben-ka 24.09.2011 15:07
wow ..ale pomysł:)
barbara11561 08.09.2011 10:35
pyszna
Kopiko1983 06.09.2011 06:51
Pyszna! Mniam...
Mariusz10 31.08.2011 19:31
fajna galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak