Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 1/2 kg
cebule 2
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 szklanka
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj po węgiersku

Mintaja pokroić w niewielkie kawałki. Cebule obrać i drobno posiekać, podsmażyć na łyżce masła na złoto, dodać mąkę. Smażyć, aż się zrumieni. Wlać szklankę wody i śmietanę, doprawić papryką i solą. Zagotować. Do sosu włożyć rybę i dusić 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak