Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób podsmażany z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 1 kg
oliwa 2 łyżki
cebula
czosnek 3 ząbki
boczek wędzony 6 plastrów
pieprz
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Bób podsmażany z boczkiem

Bób ugotować do miękkości. Osączony i przestudzony obrać ze skóry. W rondlu na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, pocięty boczek. Smażyć, aż będzie rumiany. Do rondla dodać bób, smażyć razem, doprawić do smaku. Pod koniec smażenia dodać połowę ziół. Podawać posypane resztą ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak