Sposób przygotowania

Wszystkie składniki miksujemy robotem,a następnie zagniatamy chwile rękami. Kładziemy na talerz i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wypełniamy foremki do babeczek uprzednio posmarowane masłem i posypane mąką.
Taka porcja wystarcza na 20 babeczek.
Pieczemy w temp. 200stop. przez 15 minut.
Po upieczeniu studzimy, wyjmujemy z foremek i dekorujemy budyniem lub bitą śmietaną i owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszniutkie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    kruchutkie są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    robię podobne :)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    zawsze robiłam z masłem - spróbuje następnym razem z margaryna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super,wypróbuje na pewno:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    piekę bardzo podobne wykorzystując je pożniej do róznych wersji farszu słodkiego lub słonego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !