Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na kruche babeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 125 g
mąka 25 dag
cukier 80 g
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na kruche babeczki

Wszystkie składniki miksujemy robotem,a następnie zagniatamy chwile rękami. Kładziemy na talerz i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wypełniamy foremki do babeczek uprzednio posmarowane masłem i posypane mąką.
Taka porcja wystarcza na 20 babeczek.
Pieczemy w temp. 200stop. przez 15 minut.
Po upieczeniu studzimy, wyjmujemy z foremek i dekorujemy budyniem lub bitą śmietaną i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.11.2013 17:34
piekę bardzo podobne wykorzystując je pożniej do róznych wersji farszu słodkiego lub słonego
Motorek 21.04.2013 11:07
fajny przepis
Jodaj 05.05.2012 09:59
super,wypróbuje na pewno:)
Mysiunia 06.03.2012 11:22
zawsze robiłam z masłem - spróbuje następnym razem z margaryna:)
ilka_86 09.01.2012 22:55
robię podobne :)
misia53 30.10.2011 10:37
kruchutkie są pyszne
barbara11561 12.09.2011 09:44
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak