Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
por 2
papryka 2
ryż 4 woreczki
marchew 2
pędy bambusa słoik
Przyprawa curry orientalna Prymat
mleko szklanka
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po chińsku

Ryż ugotować na sypko, zmieszać z 1/2 łyżeczki curry. Resztkę curry wymieszać z mlekiem. Marchewki i pory pokroić w plastry, paprykę i mięso w kostkę. Bambusa odsączyć. Mięso smażyć na margarynie, dodać warzywa i bambusa. Dusić, aż marchew zmięknie. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czajkus89 01.09.2011 22:08
jaki rodzaj ryżu proponujesz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak