Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem i sosem chilli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron penne
łopatka wołowa 1,5 kg
pieczarki 30 dkg
papryka czerwona 2
papryczka chilli 3
cebula 1 srednia
przecier pomidorowy 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem i sosem chilli

Cebulę pokroić drobno i przyrumienić na oleju. Mięso opłukac i pokroić w kostkę. Podsmażyc razem z cebula do zarumienienia. Pieczarki obrac i pokroić w ćwiartki. Pparyke obrac i wyciac gniazda nasienne. Pokroić na małe kawałki. Mięso, pieczarki i paprykę wrzucić do jednego garnka i ugotować z papryczkami chilli. Doparwic do smaku i pod koniec gotowania dodac przecier pomidorowy.
Ugotowac makaron w osolonej wodzie. Podawać z mięsnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak