Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy z cukrem i tłuszczem aż wszystko się rozpuści.

Lekko schładzamy i rozpuszczamy w nim drożdże.

Do mąki wbijamy jajko i zaczynamy wyrabiać ciasto dolewając mleko.

Pod koniec wyrabiania dodajemy rodzynki.

Zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.

Kiedy ciasto podwoi swoją objętość rozwałkowujemy je, kroimy na długie prostokąty, smarujemy marmoladą, zwijamy i kroimy w kawałki.

Pieczemy 25 – 30 min w 180st.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !