Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w occie

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1,5 kg
woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
Goździki całe Prymat
cynamon
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w occie

Gruszki umyć, obrać i pokroić na ćwiartki lub mniejsze kawałki. Z wody,octu i cukru robimy zalewę, dodajemy cynamon i goździki wg uznania,wkładamy do niej gruszki i gotujemy ok godziny. Wyciągamy, wkładamy do słoików, zalewamy gorącą zalewą i zakręcone słoiki stawiamy denkiem na dół. Po wystudzeniu obracamy i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.08.2012 16:49
uwielbiam gruszki w occie
Kate131 07.09.2011 08:34
ocet 10% a można używać do ciast, deserów, naleśników-zaraz dodam przepis
agnieszka137 02.09.2011 21:14
do czego można ich używać?
artur7 02.09.2011 10:40
smaczne
artur7 02.09.2011 10:40
smaczne
Katarzyna152 31.08.2011 07:53
ocet 10%
jolita 31.08.2011 07:48
mniam mnima
pioge7 31.08.2011 07:41
fajna
Angelika10 30.08.2011 19:40
Takich jeszcze nie jadłam,warto spróbować.
novita26 30.08.2011 13:26
mniam
aginaa 30.08.2011 11:51
ciekawa jestem tego smaku
szyba 29.08.2011 19:29
smakowite
SmacznaPyza 29.08.2011 19:29
Katarzyno, ilu procentowy ocet używasz to gruszek?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak