Sposób przygotowania

Gruszki umyć, obrać i pokroić na ćwiartki lub mniejsze kawałki. Z wody,octu i cukru robimy zalewę, dodajemy cynamon i goździki wg uznania,wkładamy do niej gruszki i gotujemy ok godziny. Wyciągamy, wkładamy do słoików, zalewamy gorącą zalewą i zakręcone słoiki stawiamy denkiem na dół. Po wystudzeniu obracamy i gotowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Katarzyno, ilu procentowy ocet używasz to gruszek?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ciekawa jestem tego smaku
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Takich jeszcze nie jadłam,warto spróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mnima
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna152

    ocet 10%
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    do czego można ich używać?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ocet 10% a można używać do ciast, deserów, naleśników-zaraz dodam przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    uwielbiam gruszki w occie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !