Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka dyniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podgrzybki 20 dag
dynia 80 dag
masło 1 łyżka
olej 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
ocet 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka dyniowa

1. Grzyby oczyść, potnij na połówki. Dynię obierz ze skóry, oczyść z pestek. Miąższ potnij w kostkę. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć grzyby i smaż je 15 min.
2. Usmażone grzyby zdejmij. Na tej samej patelni rozgrzej olej. Wrzuć kosteczki dyni i smaż, mieszając, aż zmiękną, ale nie będą się rozpadały. Odstaw do przestudzenia.
3. Wystudzone grzyby i dynię wymieszaj w salaterce. Miód połącz z octem. Polej składniki sałatki. Dopraw do smaku sola i pieprzem. Przed podaniem posyp tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 03.06.2013 22:03
smaczna salatka
sunnymood 10.03.2012 17:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak