Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuz z lodami i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1/2 szt
granat 1 szt
lody 250 ml
rodzynki 5 dag
rum 1 kieliszek
migdał 1 łyżka
pistacja 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuz z lodami i orzechami

Miąższ arbuza oddzielić od skórki, pokroić na duże kawałki, można usunąć nasiona. Granat przekroić na pół, wyjąć nasiona, oddzielić białą błonkę. Rodzynki opłukać, namoczyć w rumie. Do miseczek nałożyć kawałki arbuza, po trochu rodzynek i pestek granatu. Dodać po kulce lodów, posypać orzechami i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

isetta 28.09.2011 15:04
Połączenie arbuza z lodami = pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak