Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
margaryna 15 dag
cukier 20 dag
jajko 3 szt
pomarańcza 3 szt
czekolada 5 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 400 ml
budyń śmietankowy 1 szt
masło 10 dag
orzech włoski 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z czekoladą

Pomarańczę sparzyć, zetrzeć z niej skórkę, wycisnąć sok. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, połączyć ze skórką i sokiem. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia oraz startą czekoladą, delikatnie połączyć z pianą z białek. Ciasto przełożyć do tortownicy, piec ok. 1 godziny w 190 stopni C, ostudzić. Budyń ugotować na mleku, ostudzić, utrzeć z masłem, połączyć z posiekanymi orzechami i kawałkami pomarańczy. Wyłożyć na ciasto, ozdobić cząstkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak