Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukru 3/4 szkl.
mąki pszennej 1/2 szkl.
mąki ziemniaczanej 1/4 szkl.
octu 1 łyzka
proszku do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt.

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywną pianę.
Krok 1 - Biszkopt. foto
2
Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Biszkopt. foto
3
Do białek po trochu wsypywać cukier cały czas ubijając.
Krok 3 - Biszkopt. foto
4
Następnie dodać żółtka wymieszane z proszkiem i octem.
Krok 4 - Biszkopt. foto
5
Na koniec dodać mąkę i wszystko wymieszać/ukręcić.
Krok 5 - Biszkopt. foto
6
Wlać ciasto do wysmarowanej blachy lub prodiża.
Krok 6 - Biszkopt. foto
7
Po 30 minutach pieczenia ciasto wyjąć z piekarnika lub prodiża.
Krok 7 - Biszkopt. foto
8
Biszkopt już gotowy :)
Krok 8 - Biszkopt. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 09.10.2012 17:45
Pyszna klasyka :)
manaika 17.07.2012 12:06
super!
Angelika10 17.10.2011 21:50
Świetny biszkopt.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak