Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe całuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
wiórki kokosowe 10 dag
masło 20 dag
cukier puder 15 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
śmietana 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe całuski

Z maki, masła, cukru i cukru waniliowego, wiórków kokosowych, żółtek i śmietany wyrobić ciasto, schłodzić. Rozwałkować, wycinąć foremkami ciasteczka, upiec na rumiano w 200 stopni C. Na krem: po 3 łyżki masła, kakao i mleka, po łyżce miodu i cukru waniliowego, 20 dag cukru pudru. Na krem: roztopić masło utrzeć z kakao, miodem i cukrem waniliowym, ubić z cukrem pudrem i mlekiem. Ciasteczka łączyć kremem po dwa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak