Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepiórcze roladki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 plastrów
grzybki marynowane 20 sztuk
ogórki konserwowe 20 plasterków
wykałaczki
liście sałaty do ozdoby
jajka przepiórcze 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Przepiórcze roladki z boczkiem

Jajeczka umyć pod bieżącą wodą, zalać je w garnuszku zimną, lekko posoloną wodą i gotować przez 8 min licząc od wrzenia wody. Kolejny krok to studzenie w zimnej wodzie i ich obieranie. Każde jajeczko z osobna zawijamy w pasek boczku (pasek powinien owijać jajko półtora raza). W każde jajko wkłuć wykałaczkę nadziewając na nią dodatkowo grzybka i plasterek ogórka. Taki koreczek roladkę układamy na zielonych liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak