Sposób przygotowania

1. Szynkę kroimy a kostkę smażymy na oleju na dużej patelni.
2. Młodą kapustę kroimy, marchew ucieramy na tartce i dodajemy do szynki.
3. Pomidory kroimy na drobna kostkę i dodajemy do reszty.
4. Smażymy aż wszystkie warzywa będą miękkie (ok.15 min w zależności od wielkości kawałków)
5. Dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego i mieszamy. Do smaku można dodać trochę cukru, soli bądź pieprzu.

Polecam ten przepis osobom co nie lubią kwaśnych bigosów - nazywam ten przepis także BIGOSEM NA SŁODKO. Najlepszy jest z takiej jeszcze zielonej młodej kapusty. Robię go zawsze wiosną i nigdy nie mam dość. Oczywiście latem, gdy głowy kapusty są większe, należy wziąć jakieś pół główki.

Komentarze

  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    młoda kapustka pycha...szkoda, że tak krótko jest...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smakowite
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietny
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Uwielbiam młodą kapustę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    fajne:D
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    przepis super szkoda tylko że na młodą kapustę trzeba jeszcze poczekać
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo taki lubię a ten wygląda rewelacyjnie, aż zgłodniałam.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !