Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 op
łopatka bez kości 40 dag
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
marynata słodko-kwaśna Prymat
Kucharek SMAK LATA
kostka drobiowa 2
ziemniaki 1\\2 kg
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z ziemniakami

Fasolę wieczorem zamoczyć , na drugi dzień gotujemy ją w tej samej wodzie , gdy zacznie się gotować to wrzucamy 2 kostki , mogą być rosołowe, czy drobiowe i to ma się gotować , w tym czasie łopatkę umyć i pokroić w kostkę doprawić wszystkimi przyprawami i usmażyć , po usmażeniu wrzucamy z patelni do fasoli gotującej się . Wszystko nadal razem gotujemy do miękkości. Po 2 godzinach , gdy fasola z łopatką są już miękkie to zabarwiamy koncentratem i zagęszczamy 2 łyżkami tłuszczu z 1 łyżką mąki. Wymieszać . Ziemniaki ugotowane odcedzamy wykładamy na talerz najlepiej głęboki i łyżką nalewamy fasolę .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasica2210 02.05.2013 19:53
Dobre :) Polecam
babcia
babcia 25.04.2012 07:31
Pyszna ja jadłam
babcia
babcia 25.04.2012 07:31
Pyszna ja jadłam
babcia
babcia 25.04.2012 07:31
Pyszna ja jadłam
Wacław 03.09.2011 09:53
lubie fasolke ale z ziemniakami jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak