Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik za zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
masło 20 dag
śmietana 250 ml
żółtko jajek 5 szt
cukier 25 dag
cukier waniliowy
owoce kandyzowane
pomarańcza 2 szt
galaretki pomarańczowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik za zimno

Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę, ucierać na parze, aż masa zgęstnieje, ostudzić. Twaróg zmiksować z masłem. Dodać żółtka, wymieszać z owocami kandyzowanymi. Przełożyć do tortownicy, wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, schłodzić. Na wierchu sernika ułożyć pomarańczy, zalać galaretką, schłodzić, posypać orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak