Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone figi 30 dag
suszone śliwki kalifornijskie 30 dag
miód gryczany 3 łyżki
skórka z cytryny
Cynamon cały Prymat
jabłka suszone 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszu

Wszystkie suszone owoce opłucz, włóż do osobnych rondelków i zalej letnią, przegotowaną wodą tak, by całkowicie przykrywała owoce. Odstaw na kilka godzin.
Do śliwek dodaj łyżkę miodu i cynamon, gotuj 10 min.
Do fig dodaj sok i skórkę cytrynową, gotuj 25 minut.
Do jabłek dodaj resztę miodu i goździki, gotuj 10 minut.
Wszystkie wywary razem z owocami połącz, ostudź i mocno ochłodź.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 08.10.2011 17:54
w tym roku mam własny susz i z pewnością taki kompocik też zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak