Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne ptysie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dag
mąka 15 dag
jajko 5
twarożek 25 dag
jogurt 5 łyżka
cebulka 1
szczypiorek
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne ptysie

Zagotować szklankę wody z masłem i szczyptą soli, do wrzącej wsypać mąkę, mieszać, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Lekko przestudzić, ucierać, dodając po jednym jajku. Blachę wyłożyć pergaminem, wyciskać kulki wielkości orzecha włoskiego, zachowując odległość 2 cm. Piec 20 minut w 220 stopni C. Wyjąć, przekroić na pół i wypełnić jogurtem wymieszanym z cebulką, zieleniną, przyprawiony solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak