Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort śmietanowo-jagodowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
jagody 1 litr
śmietana 30% 500 ml
Czekolada tabliczka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tort śmietanowo-jagodowy

Biszkopt pieczemy taki jaki uważamy za najlepszy- sama do tego przepisu za każdym razem piekę inny. Ale polecam biszkopt z migdałami. Okrągły biszkopt przekrajamy na pół. Ubijamy śmietanę z dodatkiem cukru wg uznania. Wsypujemy pomału do śmietany przebrane i suche jagody. Delikatnie mieszamy. Przekładamy masą biszkopt. Czekoladę ścieramy na wiórki. Smarujemy masą również wierzch ciasta jak i boki. Na koniec dekorujemy czekoladą, Tort sprawdza się również z wariantem- zamiast jagód, wiśnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 03.11.2012 10:22
pyszności ;)
Kuchareczka2 09.10.2012 19:36
piekny
Kuchareczekjeden 15.11.2011 18:57
świetny torcik
AgaS10 15.11.2011 09:36
mniam...wspomnienie lata:)
krystyna24 11.11.2011 14:35
pycha
Smakosz6 03.11.2011 14:40
mniam
misia53 20.09.2011 22:47
owoce , bita śmietana....pycha!
Justyna70 15.09.2011 14:10
apetyczny
Ibag24 09.09.2011 18:57
pyszny
Renia1 29.08.2011 16:24
wygląda pysznie :)
Emilia22 29.08.2011 15:17
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak