Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser tiramisu z kiwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty podłużne 1 opakowanie
likier pomarańczowy 8 łyżek
śmietana kremówka 1/2 szklanki
kiwi 6 sztuk
cukier puder 3 łyżki
serek mascarpone 250 gram
czekolada w proszku
świerza melisa

Przepis i sposób przygotowania na: Deser tiramisu z kiwi

Biszkopty zanurzamy w likierze. Osączamy. Połowę wykładamy spód podłużnej szklanej formy. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, delikatnie mieszamy z serkiem. Kiwi obieramy, kroimy w plasterki. Krem dzielimy na trzy części. Jedną część rozsmarowujemy na biszkoptach, nakładamy połową plasterków kiwi, na nie kładziemy pozostałe biszkopty. Przykrywamy drugą częścią kremu i nakładamy resztę owoców. Wierzch deseru smarujemy pozostałą częścią kremu, posypujemy cienko czekoladą. Deser przykrywamy folią, wstawiamy na 2-3 godz do lodówki. Przed podaniem dekorujemy listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 17.09.2011 22:47
pycha
stokrotka 29.08.2011 19:56
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak