Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijany tort

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 12,5 dag
mąka ziemniaczana 7,5 dag
jajko 6
cukier 15 dag
kakao 2 łyżka
wiórki kokosowe 5 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
kremówka 1/2 litr
galaretka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijany tort

Utrzeć żółtko z 10 dag cukru, ubić białka, połączyć z mąką i kakao. Rozsmarować na blasze, piec 10 minut w 180 stopni C, zwinąć. Kremówkę ubić z cukrem, wymieszać wiórki i rozpuszczoną żelatynę. Przygotować galaretkę, zastudzić pokroić. Ciasto posmarować kremem, ułożyć galaretkę, pokroić w pasy. Jeden zwinąć w kółko, ułożyć na środku talerza, owijać, pozostałymi paskami. Posmarować tort, udekorować. Czas przygotowania ok. 55 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak