Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś kurczaka z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata
śmietana 30% 5 łyżek
Sól ziołowa jodowana Prymat 2 szczypty
chili Prymat 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 2 szczypty
melisa 7 listków
kurczak
pierś z kurczaka 40 dag
marchewka 2
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś kurczaka z marchewką

Kroki postępowania

1
Śmietanę przyprawiamy solą ziołową, czosnkiem granulowanym oraz chili i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Pieczona pierś kurczaka z marchewką foto
2
Dodajemy pokrojone w kostkę i natarte solą czonskową piersi kurczaka, poszatkowane liście bazyli i wszystko mieszamy. Odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 2 - Pieczona pierś kurczaka z marchewką foto
3
Piersi kurczaka wraz z pokrojoną marchewką i wlaną marynatą zawijam w folię aluminową.
Krok 3 - Pieczona pierś kurczaka z marchewką foto
4
Pieczemy ok 1 godziny w temp. 180°C
Krok 4 - Pieczona pierś kurczaka z marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 06.03.2013 22:24
wygląda smakowicie
ALAGOR 19.10.2012 13:38
pycha ;)
Grażyna13 06.03.2012 11:02
Pyszne danie :)
bietka 06.01.2012 19:40
mniam
Beatris 05.09.2011 10:39
Mnie również podoba się marynata. Musi ciekawie smakować tak przygotowane mięsko.
Jolanta_P-S 31.08.2011 17:34
świetnie wygląda
Agnieszka_B 29.08.2011 15:05
Szkoda, że tak mało chili w przepisie... Ale przepis na marynatę ze śmietaną bardzo mi się podoba:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak