Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepanowa kula

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa marcepanowa 20 dag
migdał 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżka
likier 5 łyżka
owoce 50 dag
cukier 4 łyżka
Biszkopt 10
kwaśna śmietana 1 szklanka
kremówka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanowa kula

Migdały zemleć, zagnieść z masą marcepanową, rozwałkować. Miskę wyłożyć folią, a potem marcepanem, odciąć wystające brzegi. Żelatynę rozpuścić w likierze. Kremówki ubić, śmietanę zmiksować z cukrem i żelatyną, dodać kremówkę i pokrojone owoce. Włożyć do miski, na wierchu ułożyć biszkopty, schłodzić. Po wyjęciu ozdobić ubitą śmietaną i owocami. Czas przygotowania ok. 30 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 30.10.2011 09:30
dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak