Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowo-fasolkowe leczo krok po kroku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 2 szt
fasolka szparagowa 1/2 kg
kiełbasa zwyczajna 4 szt
boczek wędzony 15 dag
konentrat pomidorowy 1 op.
kostka warzywna 1 szt.
cebula 1 szt.
cukier, sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowo-fasolkowe leczo krok po kroku

Kroki postępowania

1
Do przygotowania dania potrzebujemy zieloną paprykę, cebulę, 4 zwyczajne kiełbasy, umyte kurki i pokrojony w kostke boczek.
Krok 1 - Paprykowo-fasolkowe leczo krok po kroku foto
2
Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki, kroimy w 3 cm kawałki, zalewamy wrzącą wodą, aby fasolka była lekko przykryta, dodajemy kostkę warzywną i gotujemy na pół miękko. W między czasie smażymy pokrojony w kostkę boczek wraz z kiełbasą pokrojoną w kostkę.
Krok 2 - Paprykowo-fasolkowe leczo krok po kroku foto
3
dodajemy cebulę, kurki oraz pokrojoną w kostkę paprykę, pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, trochę cukru by złamać kwas koncentratu (jak dla kogoś za kwaśne można dodać więcej)
Krok 3 - Paprykowo-fasolkowe leczo krok po kroku foto
4
doprawiamy całość solą i pieprzem do smaku i lekko dusimy, wszystko dokładnie mieszamy wraz z fasolką, dusimy jeszcze trochę aby płyn się zredukował.
Krok 4 - Paprykowo-fasolkowe leczo krok po kroku foto
5
Przekładamy leczo fasolkowe na talerze i podajemy z chlebem.
Krok 5 - Paprykowo-fasolkowe leczo krok po kroku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 03.02.2012 13:41
super
Jolanta_P-S 29.08.2011 15:00
U mnie kurki są cały czas zaraz wstawie roladki schabowe z kurkami
pacpaw 29.08.2011 14:44
jeszcze o tej porze kurki znalazłaś? sezon trwa w najlepsze :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak