Sposób przygotowania

Jabłka obrać ,pokroić i udusić.Z mąki ,cukrów,margaryny ,proszku ,śmietany,jednego jaja i dwóch żółtek zagnieść kruche ciasto.Trzy czwarte ciasta wylepić na średniej blaszce ,resztę schłodzić w zamrażalniku.Podpiec 10 minut w piekarniku ,wyłożyć jabłka,zetrzeć na wierzch schłodzone ciasto i piec ok. 40 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super ciacho
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    poproszę porcyjkę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    aż ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wszelkie jabłeczniki,szarlotki uwielbiam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    znakomity
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !