Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula 1
olej 4 łyżki
bulion 1/2 litra
sos chili łyżka
pieprz
Czosnek suszony Prymat
chleb tostowy
parmezan starty 10 gram
sezam 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z parmezanem

Pomidory sparzyć i obrać, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Poddusić na 2 łyżkach oleju. Dodać pomidory, bulion, sos i doprawić pieprzem. Gotować 20 minut. Chleb pokroić w kostkę. Resztę oleju rozgrzać, dodać czosnek i chleb. Zrobić grzanki. Wsypać sezam i wymieszać. Ser pokroić w kostkę, wsypać do zupy i chwilę gotować. Doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.05.2012 08:36
smaczna
Margo1 25.05.2012 08:36
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak