Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 10 dag
wiórki kokosowe 5 dag
cukier 10 dag
jajko 4
mleko 3/4 litr
brzoskwinie w puszce 1
pomarańcza 1
galaretka pomarańczowa 2
budyń śmietankowy 2

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z galaretką

Żółtka utrzeć z cukrem połączyć z mąką, wiórkami kokosowymi i ubitymi białkami. Cisto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej tartą bułką formy na tartę. Piec ok. 25 minut w temp. 180 stopni C, przestudzić. Na mleku ugotować budyń, ostudzić, wyłożyć na biszkoptowy spód. Na wierchu położyć owoce, zalać stygnącą galaretką, zastudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

isetta 02.10.2011 15:06
bardzo smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak