Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w zalewie pomidorowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia
woda
cukier
przecier pomidorowy
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w zalewie pomidorowej

Młodą cukinię umyć i pokroić razem ze skórką w 1,5 cm kostkę. Obgotowujemy przez około 3 minuty w dużej ilości osolonej do smaku wody. Następnie należy ją wyjąć i osączyć. Przygotowujemy przecier pomidorowy, przyprawiamy go cukrem do smaku, solą odrobiną pieprzu lub mielonej papryki. Słoje napełniamy przecierem na wysokość około 1/3 słoja, dodajemy cukinię (powinna być przykryta na koniec przecierem) i pasteryzujemy przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak