Sposób przygotowania

Chlebek kroimy na 1cm kawałki. Salami - w grube plastry. ( ok 3 cm) Obieramy cebulę, kroimy ją w cienkie prążki. ser - starty na tarce o dużych otworach.
Zaroodporne naczynie smarujemy olejem. Układamy w nim na przemian kromki chleba i plastry kiełbasy. Na wierzchu układamy prążki cebuli. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut ( rozgrzanego do temp.190 stopni C).
Jajka roztrzepujemy widelcem, mieszamy z mlekiem i startym serem. Polewamy tym zapiekankę i pieczemy przez kolejne 10 minut.
Gotowe danie możemy posypać natką .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    dobrze się zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !