Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 80 dag
marchewka 1 szt
kapusta biała 250 dag
ziemniaki 4 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 18 proc 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 szkl
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki
cebula 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z wołowiną

Pokrojoną w kostkę wołowinę obsmażyć na niewielkiej ilości oleju.Przełożyć do garnka i zalać wodą(tak,aby przykryć mięso).Dodać przyprawy i gotować ok.1.5godziny-do miękkości mięsa.Marchewkę pokroić w grubsze plastry,cebulę na cztery części.Przysmażyć razem na małej ilości oleju.Ziemniaki pokroić w kostkę,a kapustę poszatkować.Wszystkie warzywa dodać do mięsa.Całość dusić do miękkości warzyw.Gulasz można podawać przybrany śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak