Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z jagodami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąka 2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 100 g
jagody 1 szklanka
galaretka owoce leśne 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z jagodami

Owoce umyc i przebrać.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka i zmiksować. Do jajek przesitować mąkę z proszkiem i wlac rozpuszczoną margarynę. Wymieszać. Wlac do keksówki i na wierzchu posypac jagodami. Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut.
Galaretke przygotowac w połowie podanej wody. Ostudzic i zimną, tężejącą polac na ostudzonym cieście.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.09.2011 17:18
pycha,uwielbiam słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak