Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z truskawkami i rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 50 dag
truskawki 50 dag
skórka z cytryny
cukier 1/2 szklanki
śmietana 12% 1/2 szklanki
mąka łyżka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z truskawkami i rabarbarem

Obrać i pokroić rabarbar. Zalać 5 szklankami wrzątku, wsypać cynamon i skórę z cytryny. Gotować, aż zmięknie. Wystudzić, przetrzeć i dodać cukier. Wymieszać. Mąkę zmieszać ze śmietaną i wlać do zupy. Zagotować. Umyte i odszypułkowane truskawki pokroić, włożyć do zupy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak