Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 25 dag
cebula 40 dag
woda 1.5 l
przyprawa do zup 2 kostki
tłuszcz 2 dag
śmietana 0.5 szkl
mąka 3 dag
cukier do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

Warzywa dokładnie umyj i zalej wrzącą wodą.Dodaj tłuszcz i ugotuj.Cebulę obierz i pokrój w talarki.Następnie ugotuj w osolonej wodzie pod przykryciem.Gdy będzie już miękka przetrzyj ją przez sito i połącz z przecedzonym wywarem.Następnie dodaj pokruszone kostki przyprawy do zupy.Dodaj mąkę rozrobioną z połową szklanki zimnej wody.Zagotuj wszystko następnie połącz ze śmietaną.Przypraw cukrem.solą i zieleniną.Można również dodać surowe żółtko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak