Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik z chrzanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1/2 szklanki
keczup 3 łyżki
masło 1 łyżka
tarty chrzan 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
śledzie 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik z chrzanem

Odfiletowane śledzie posolić, skroić sokiem z cytryny, zwinąć w rulony. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć śledzie. Śmietanę zmieszać z keczupem, chrzanem. Sosem zalać śledzie. Piec w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak