Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie smażone po śląsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 1/2 szklanki
mąka 2 łyżki
pieprz kilka ziaren
cukier
sól
olej
śledzie 4

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie smażone po śląsku

Śledzie odfiletować i lekko posolić. Obtoczyć w mące i usmażyć na złoto. Ocet zagotować z 0,5 szklanki wody, solą, cukrem i przyprawami. Śledzie zalać marynatą na 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak