Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka żydowska ze śledziem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pomidory 2
zielona papryka 2
rzodkiewka 5
sok z cytryny 3 łyżki
olej 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
papryka mielona
pieprz
śledzie 2 (korzenne)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka żydowska ze śledziem

Śledzie odfiletować i pokroić na kawałki. Pomidory obrać, pokroić w ósemki, cebulę i paprykę w kostkę, rzodkiewkę w plasterki. Sok z cytryny zmieszać z olejem, cukrem, pieprzem, papryką. Polać sałatkę i delikatnie wymieszać z pomidorami i rzodkiewkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak