Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z chleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 l
pomidory 50 dag
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
oliwa 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty 5 dag
chleb 20 bez skórki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z chleba

Czosnek i cebulę posiekaj a następnie zeszklij na oliwie w garnku.Pomidory sparz,obierz ze skórki,podziel na cztery części i usuń gniazda nasienne.Dodaj do cebuli i czosnku.Smaż przez chwilę i dodaj bulion.Zagotuj zupę i dopraw do smaku papryką,sola i pieprzem.Dodaj pokrojony w kostkę chleb(najlepszy będzie czerstwy).Wymieszaj i dodaj tymianek(mogą być posiekane gałązki).Gdy zupa się zagotuje zmniejsz ogień i przez 10minut podgrzewaj.Zupę podawaj posypaną parmezanem i tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak