Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec \"na czysto\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec \"na czysto\"

Słoninę zmielić lub pokroić w bardzo małą kostkę. Stopić ją w głębokiej patelni i wymieszać z solą. Jak skwarki zaczną się rumienić zdjąć z ognia. Przestudzić, rozlać do pojemników, zostawić do zastygnięcia. Jak smalec zacznie już gęstnieć, przemieszać go, żeby skwarki równomiernie się rozłożyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.01.2013 16:58
super
Weronika_eM 01.11.2011 19:18
bardzo smaczny
GGABI 27.09.2011 15:54
extra
novita23 30.08.2011 13:40
mniaamm
gosia47-47 29.08.2011 10:55
o fajny :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak