Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z mąki gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 30 dag
mąka przenna 15 dag
ser biały 30 dag
żółtko jajek 1 szt
tłuszcz do smażenia 6 dag
woda 1 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z mąki gryczanej

Przesiej mąkę gryczaną i zalej wrzącą wodą.Osól,wymieszaj i dodaj przesiana mąkę pszenna.Zagnieć ciasto.Dodaj tyle wody,aby ciasto było gęste.Zmielony ser utrzyj z żółtkiem i osól.Ciasto uformuj w wałek o średnicy5cm.Pokrój w kawałki o długości 4cm.Formuj kulki dając w środek nadzienie.Następnie spłaszczaj.Smaż z dwóch stron na tłuszczu.Racuszki podawaj ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 29.08.2011 10:31
ciekawe :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak