Sposób przygotowania

Warzywa umyć, marchewkę oskrobać, cebulę i ziemniaki obrać, z łodyg selera ściągnąć włókna, z kapusty wyciąć głąb, z cukinii odciąć czubki. Marchewkę i cebulę pokroić w kostkę, seler i por pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Cebulę podsmażyć na rozgrzanej oliwie i razem z przygotowanymi warzywami wrzucić do wrzącego bulionu. Dodać liść laurowy i gotować pod przykryciem.Po godzinie włozyć do garnka pokrojone ziemniaki i cukinię oraz wsypać ryż , natkę pietruszki i bazylię. Gotować jeszcze pół godziny. Doprawić do smaku dolą, papryką i ewentualnie przyprawą do zup. Na talerzu posypać parmezanem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !