Sposób przygotowania

Figi zalać wrzącą wodą , odstawić na 5 minut , odcedzić i pokroić w paseczki .Ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju .Odcedzić . W tym czasie kiedy makaron się gotuje w rondelku rozpuścić 2 łyżki masła Na masło wrzucić figi i podsmażyć .Ser pokruszyć na małe kawałki i dodać do fig . Mieszać dolewając po trochę śmietankę .Kiedy ser się rozpuści i sos zrobi kremowy dodać żółtko .Doprawić do smaku pieprzem grubo mielonym . Polać sosem gorący makaron . Dekorować kawałkami pokrojonych fig .

Zestawienie pikantnego smaku sera ze słodkością fig nadaje potrawie specyficznego smaku .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !