Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Zalać bulionem, zagotować i zmiksować blenderem.
Mleko lekko podgrzać i dodać do kremu z ziemniaków.
Dodać sól, pieprz, gałkę muszkatałową i wymieszać. Podgrzać.
Zupę nalewać do miseczek żaroodpornych.
Na wierzchu posypywać po łyżce parmezanu, 2 łyżki emantalera.
Miseczki wstawiać do nagrzanego piekarnika na 5 minut.
Gdy ser zacznie się topić, zupa jest gotowa do wyjęcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Każda zupka z serem to dla mnie \"niebo w gębie\"
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Uwielbiam takie zupki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !