Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w wersji na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 3 sztuki
płynny miód wielokwiatowy 2 łyżki
ostra musztarda 3 łyżki
masło 1 łyżka
olej 2 łyżki
miód pitny 1/2 szklanki
pieprz i sól do smaku
kremówka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w wersji na słodko

Mięso posolić i posypać pieprzem.
W miseczce połączyć 2,5 łyżki musztardy, płynny miód i natrzeć tym polędwiczki.
Odstawić na godzinę. Po tym czasie polędwiczki obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju z masłem.
Do polędwiczek dodać miód pitny, zmniejszyć ogień i dusić aż miód odparuje.
Po tym czasie polędwiczki wyjąć, zabezpieczając je, aby nie przestygły.
Na patelnię, na której się podduszały wlać śmietankę, dodać pozostałą musztardę, wymieszać i gotować, aż sos zgęstnieje.
Polędwiczki pokroić i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak