Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety s sosem cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 500 g
cebula 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
żółtko jajek 3 sztuki
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety s sosem cytrynowym

Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki.
Mięso opłukać, pokroić na mniejsze części i przecisnąć wraz z cebulą przez maszynkę do mięsa. Dodać soli i pieprzu.
W garnku zagotować wodę.
Z mięsa formować kulki i gotować w garnku.
Z cytryny wycisnąć sok i otrzeć skórkę.
Żótka ubić na parze z sokiem i skórką z cytryny tak, aby powstał gęsty sos.
Dodać stopniowo, mieszając 4 łyżki wywaru, który pozostał po mięsie. Dodać soli i wymieszać.
Ciepłe pulpety polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak