Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta na kolorowo

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 szklanki
papryka czerwona 1/2
papryka zielona 1/2
papryka żółta 1/2
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta na kolorowo

W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę z dodatkiem soku z cytryny.
Pozostawić do ostudzenia.
Na dno miseczek wylać odrobinę bulionu z żelatyną. W każdej kłaść po plasterku schabu. Pozostawić do zastygnięcia.
Papryki posiekać w kostkę, dodać pietruszkę, połączyć z pozostałym bulionem i wypełniać nim miseczki.
Pozostawić do całkowitego zastygnięcia i kiedy już przestygnie umieścić w lodówce.
Galaretę podawać schłodzoną. Spożywać polaną sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak