Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z nutką szałwiowo - miętową

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
oliwa 3 łyżki
liscie szałwi 1/2 szklanki
mięta 5 listków
czosnek 3 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z nutką szałwiowo - miętową

Schab opłukać, osączyć. Następnie posolić i odstawić na ok. 1 godzinę.
Po tym czasie patelnię rozgrzać na sucho i obsmażyć na niej schab z każdej strony.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Przygotować garnek o grubym dnie.
Na spód wyłożyć połowę szałwii oraz mięty, dodać czosnek i oliwę.
Na to położyć mięso i wlać szklankę gorącej wody.
Na wierzch posypać resztę ziół i przykryć garnek.
Schab dusić do momentu, aż będzie miękki na malutkim ogniu, co jakiś czas przewracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak