Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kalarepa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepa 60 dag
masło 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
koperek 1 łyżka
sól szczypta
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kalarepa

Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o oczkach do warzyw.
Następnie startą kalarepę podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Dodać śmietanę i dusić na małym ogniu, aż kalarepa będzie miękka.
Dodać koperek, sól, cukier. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 15.05.2012 00:21
Fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak